Leren van Hummels en Silva: 'Hoop op mijn debuut in Ajax 1 dit jaar'

Leren van Hummels en Silva: 'Hoop op mijn debuut in Ajax 1 dit jaar'

18-08-2020 10:40
44

Neraysho Kasanwirjo kijkt positief terug op zijn eerste trainingsessies bij Ajax 1. De achttienjarige verdediger hoopt binnen twee jaar een belangrijk onderdeel te zijn van het eerste elftal.

Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen kreeg de speler van Ajax Onder 19 een kans op de training van coach Erik ten Hag. "Ik werd goed in de groep opgenomen. Veel jongens kwamen met me praten en Quincy Promes vertelde me dat ik vooral niet zenuwachtig hoefde te zijn", zegt Kasanwirjo op de website van Ajax. "Hij zei dat ik gewoon moest doen wat ik normaal gesproken ook doe, niet dat ik het opeens heel spannend moet vinden dat ik met het eerste mee mocht trainen. De focus ligt op je kans pakken en laten zien wat je kan."

De ervaringen bij Ajax 1 smaken naar meer. "Het belangrijkste is om basisspeler te worden van Jong Ajax en vanuit daar verder kijken. Ik hoop natuurlijk mijn debuut misschien dit jaar te kunnen maken in Ajax 1. Dat zou heel leuk zijn. Verder ben ik vooral bezig met stabieler worden en hoop ik over 2-3 jaar veel bij het eerste te mogen spelen", aldus Kasanwirjo, die ook buiten het veld veel bezig is met zijn ontwikkeling.

"Ik vind Mats Hummels bijvoorbeeld een goede verdediger om van te leren, ook al wordt hij soms wat ondergewaardeerd. Thiago Silva is ook een speler die met de bal sterk is", aldus de jonge Ajacied, die al zijn debuut maakte voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.