The Sun fantaseert over Wenger-Oranje: 'Hoever, Ihattaren en Boadu in de basis'

The Sun fantaseert over Wenger-Oranje: 'Hoever, Ihattaren en Boadu in de basis'

18-08-2020 15:14 Laatste update: 15:34
133

Ook in Engeland is het bericht doorgesijpeld dat Arséne Wenger graag bondscoach van Oranje zou willen worden. De Fransman staat erom bekend dat hij graag werkt met jong talent en The Sun begrijpt wel waarom de voormalig Arsenal-manager graag het Nederlands elftal zou willen leiden. Hij heeft de beschikking over veel jeugdige beloften en er wordt vast een opstelling voor hem gemaakt.

In de defensie zou Wenger volgens de Engelse tabloid kiezen voor Ki-Jana Hoever als rechtsback. Het Liverpool-talent krijgt op dit moment weinig speeltijd, maar The Sun stelt dat dat begrijpelijk is met Trent Alexander-Arnold als concurrent. Mocht Hoever verhuurd worden of zich in het elftal spelen, dan zou hij 'een grote kans hebben om in beeld te komen bij Wenger'.

Mohammed Ihattaren zou het pareltje op het middenveld van Le Professeur worden. De tabloid weet dat de spelmaker al op zestienjarige leeftijd debuteerde voor PSV en omdat hij al heeft laten zien wat hij kan in de Eredivisie, zal Ihattaren onder Wenger gegarandeerd speeltijd krijgen op het middenveld.

De spitspositie bij Oranje wordt dan ingevuld door Myron Boadu, die 'in de belangstelling staat van Barcelona' en tijdens zijn doorbraakseizoen bij AZ heeft laten zien dat hij over veel potentie beschikt. Ook scoorde hij tijdens zijn debuut voor Oranje (5-0 tegen Estland) en dat zou voor Wenger de ideale spits zijn om de komende jaren mee te spelen.

De 'opstelling' van The Sun voor Wenger: Cillessen; Hoever, De Ligt, Van Dijk, Aké; De Jong, Wijnaldum, Ihattaren; Van de Beek, Boadu, Memphis.