Van der Vaart kan ogen niet geloven tijdens oefenduel Ajax: 'Lijkt kleurenblind'

Van der Vaart kan ogen niet geloven tijdens oefenduel Ajax: 'Lijkt kleurenblind'

18-08-2020 19:06
63

Rafael van der Vaart ziet Razvan Marin dinsdag opnieuw geen beste beurt maken in het oefenduel van Ajax met Wolfsberger. De Roemeense middenvelder kampt met een groot gebrek aan zelfvertrouwen, stelt de oud-international.

"Heel slecht, heel slecht", vat Van der Vaart het optreden van Marin samen bij Ziggo Sport. "Hij beweegt wel goed. Ik heb altijd het gevoel dat hij veel beter kan. Maar hij heeft een zelfvertrouwen van niets. Hij speelt ballen… het lijkt wel alsof hij kleurenblind is. Dat is niet om lullig te doen, maar volgens mij kan hij zó veel beter. Hij was bij Standard Luik waarschijnlijk de beste en hij merkt hier: ik ben gewoon niet goed genoeg."

Van der Vaart vraagt zich af hoeveel toekomst Marin nog heeft bij Ajax, waar hij met de ziel onder zijn arm loopt. "Op die positie bij Ajax moet je de ballen juist niet verspelen. Dit kan niet. Als je hem ziet lopen, zijn aannames, hij heeft een redelijk schot… Het zit echt in hemzelf. Ik denk echt, of dat mag je tenminste hopen, dat hij toch veel beter kan."

Ajax leidde halverwege met 1-0 tegen de Oostenrijkers door een doelpunt van Quincy Promes

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie