'Problemen stapelen zich op voor Valencia: Cillessen en co worden niet betaald'

'Problemen stapelen zich op voor Valencia: Cillessen en co worden niet betaald'

19-08-2020 07:32
23

De problemen bij Valencia stapelen zich op. Peter Lim, de eigenaar van Los Che, kampt met financiële problemen en heeft na de verkoop van twee sterspelers nog steeds niet genoeg geld om zijn selectie te betalen.

Valencia deed voor acht miljoen euro afstand van Dani Parejo en Francis Coquelin, die naar Villarreal trokken. Daarmee zou de salarislast voor de club uit de sinaasappelstad verlicht worden, maar volgens Marca is niets minder waar. De selectie kan op dit moment niet betaald worden en heeft een onofficieel document gekregen waarop staat dat Valencia schuld heeft bij de spelers. Dat document is geldig tot september 2021.

De spelers zijn woedend en vrezen de komende maanden niets op te strijken, maar bij monde van financieel directeur Inma Ibanez hoeven Jasper Cillessen en co zich geen zorgen te maken. Hun salaris over augustus zou volgende maand alweer gestort kunnen worden. Bij deze bijeenkomst waren eigenaar Lim en voorzitter Anil Murthy niet aanwezig, tot frustratie van de spelersgroep. Zij willen duidelijkheid.

De problemen zijn groot voor Javi Gracia, de nieuwe trainer van Los Che. Hij komt binnen bij een club in verval en heeft een selectie die ontevreden is, maar hij zou al hebben gevraagd of zijn ervaren spelers ervoor willen zorgen dat er hard gewerkt blijft worden. Ondertussen hopen de fans massaal op een vertrek van Lim, die volgens hen de club in de afgrond heeft gestort.