Stuntploeg Lyon met Nederlandse inbreng: 'Hopelijk staan we zondag met de cup'

Stuntploeg Lyon met Nederlandse inbreng: 'Hopelijk staan we zondag met de cup'

19-08-2020 08:07 Laatste update: 09:20
53

Olympique Lyon staat in de halve finale van de Champions League en dat is mooi nieuws voor Kenny Tete. De rechtsback van de Fransen, die in de wedstrijd tegen Manchester City (3-1) mocht invallen, hoopt op meer succes.

De Amsterdammer weet dat zijn ploeg heel dicht bij een enorme stunt is. "Hopelijk staan we zondag met de Cup met de Grote Oren in onze handen", zegt Tete in een groot interview met De Telegraaf. "We hebben met Juventus en Manchester City al twee heel grote clubs uitgeschakeld en hoeven – als je het heel nuchter bekijkt – nog maar twee wedstrijdjes te winnen om de Champions League te pakken."

Tete realiseert zich echter ook dat Lyon niet zomaar twee wedstrijdjes moet spelen. In de halve finale is Bayern, dat Barcelona met 8-2 vernederde, de tegenstander. "We zaten in het hotel in Lissabon en wisten niet wat we zagen", vertelt de rechtsback. "Wie had deze uitslag trouwens wel verwacht? Dat Bayern een grote club als Barcelona zo ruim kan verslaan, geeft wel aan hoe sterk dat elftal is."

Normaal gesproken zal de Nederlander ook tegen Bayern op de bank beginnen. Toch voelt Tete zich een gewaardeerd onderdeel van de Franse stuntploeg. "Het voelt best wel als mijn succes. Vanzelfsprekend sta ik liever in de basis. Maar we zijn een team en doen het met z’n allen. En doordat we bij Lyon op hoog niveau trainen, kan ik ervoor zorgen dat ik er klaar voor ben als ik er moet staan."