'Als ik president van Barcelona word, zal Ronald Koeman niet mijn trainer zijn'

'Als ik president van Barcelona word, zal Ronald Koeman niet mijn trainer zijn'

19-08-2020 08:18 Laatste update: 09:19
196

Victor Font wil niet met Ronald Koeman als trainer van Barcelona werken. De kandidaat voor het presidentschap heeft zijn eigen plan waar Xavi bij betrokken is en als hij in 2021 wordt verkozen zal hij dat blijven volgen.

Volgende zomer zullen de leden van Barcelona een nieuwe president kiezen. Als Font wint, is dat slecht nieuws voor Ronald Koeman. "Ik ga mijn plannen niet veranderen", laat de kandidaat weten tegenover diverse Spaanse media, waaronder AS. "Het is essentieel dat we het plan op korte en middellange termijn uitvoeren. Als ik president word, zal Koeman dus niet mijn trainer zijn."

Wedden

Meer odds

Font wenst Koeman desondanks wel het allerbeste. "Hij is een legende van Barcelona en we moeten hem dankbaar zijn dat hij de uitdaging aan wil gaan. Ik wens hem alle succes met de club en indien nodig kan hij op een andere manier ook bijdragen aan het plan. Maar dit project gaat van het vicevoorzitterschap tot de jeugdtrainers."

De presidentskandidaat heeft Koeman dus niet nodig, maar heeft wel een rol in gedachten voor Jordi Cruijff. Het koningskind is onlangs aangesteld als trainer bij het Chinese Shenzhen FC, maar als Font president wordt en Xavi zijn trainer is zal dat veranderen. "We rekenen op hem voor ons project".