'Ik was van Real en blijf van Real, maar ik hoop dat Ronald veel succes heeft'

'Ik was van Real en blijf van Real, maar ik hoop dat Ronald veel succes heeft'

Gepubliceerd: woensdag 19 augustus 2020 om 08:52wo 19-08-2020 om 08:52

Leo Beenhakker is trots op Ronald Koeman. De voormalig trainer van Real Madrid is blij dat een Nederlandse trainer aan de slag gaat bij aartsrivaal Barcelona en gunt hem ondanks de animositeit tussen de twee clubs vele succes.

Don Leo werkte bij Real Madrid en kwam Koeman daar als speler van Barcelona tegen. "Ik was van de concurrent en ik blijf van de concurrent, maar ik weet hoe sterk de band van Ronald met Barcelona is", zegt de 78-jarige ex-trainer tegen De Telegraaf. "Ik weet hoe graag hij altijd trainer heeft willen worden daar. Ik ben blij voor hem en hoop dat het een groot succes gaat worden."

Dat de klus bij Barcelona een moeilijke is, interesseert Beenhakker niet. "Nou en? Dat is toch juist heerlijk. Ik heb er altijd enorm van genoten en ben nooit gebukt gegaan onder de druk en de spanning van trainer zijn bij zo'n topclub. Dit is gewoon prachtig, zowel voor het Nederlandse voetbal als voor Ronald zelf."

"Als je verliest, krijg je het wat meer voor je kiezen", gaat de ervaren Beenhakker verder. "Maar daar staat tegenover dat je bij een overwinning weer extra veel waardering krijgt. Ik heb het altijd heerlijk gevonden en ik denk dat Ronald daar ook zo over denkt. Hij is een nuchtere Groninger."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws