'Voormalig PSV-verdediger heeft heimwee naar Lage Landen en trekt naar Kortrijk'

'Voormalig PSV-verdediger heeft heimwee naar Lage Landen en trekt naar Kortrijk'

19-08-2020 09:35
19

Trent Sainsbury staat op het punt om te tekenen bij KV Kortrijk. De 28-jarige verdediger, die een verleden heeft bij PSV, verliet het Israëlische Maccabi Haifa en kost de Belgische club niets.

Kortrijk is op zoek naar versterking in de verdediging en de gewenste aanwinst is Sainsbury, schrijft Het Laatste Nieuws. De Belgische krant zegt dat de Australiër op weg is naar Kortrijk en spoedig een contract zal ondertekenen. De 28-jarige Sainsbury voelde zich naar eigen zeggen op zijn gemak in de Lage Landen en kiest daarom ook voor De Kerels.

Sainsbury werd in 2018 door toenmalig PSV-trainer Mark van Bommel transfervrij naar Eindhoven gehaald. Als assistent van het Australische nationale elftal had hij goede ervaringen met de verdediger, maar in het Philips Stadion kon hij nooit overtuigen. Hij kwam tot zes competitiewedstrijden voor PSV en vertrok na een jaar alweer naar Israël.

Tussen januari 2014 en januari 2016 stond de Australiër ook al onder contract bij PEC Zwolle, waar hij iets meer indruk maakte. Sainsbury heeft zelfs een jaar bij Internazionale gespeeld, maar nu is Kortrijk dus zijn volgende bestemming.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie