Van Gaal 'perfecte kandidaat' voor Oranje: 'Of ik zijn assistent zou willen zijn?'

Van Gaal 'perfecte kandidaat' voor Oranje: 'Of ik zijn assistent zou willen zijn?'

20-08-2020 06:53
68

Andries Jonker denkt dat Louis van Gaal de perfecte kandidaat is om de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman op te volgen bij het Nederlands elftal. De trainer van Telstar is positief over Van Gaal.

Het vertrek van Koeman kwam voor de KNVB als een grote verrassing, maar de voetbalbond wil zich niet haasten in de zoektocht naar een vervanger. De assistent van Koeman, Dwight Lodeweges, is aangesteld als interim-coach. In de media doken de laatste dagen al de nodige namen op, zo worden onder meer Peter Bosz, Frank de Boer, Giovanni van Bronckhorst en Frank Rijkaard genoemd. 

Wedden

Meer odds

Jonker komt met een vierde naam om aan dat lijstje toe te voegen. De Telstar-trainer denkt dat Van Gaal de beste coach is om het over te nemen van Koeman. "Ik zie in Nederland geen betere kandidaat dan Louis, afgezien van het feit of hij beschikbaar is", stelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Of ik in dat geval weer zijn assistent zou willen worden? Eh, ik ben nu bezig met de Witte Leeuwen", laat Jonker ruimte voor een Oranje-avontuur.