AZ in zee met investeerder: Ik ga het bestaan van de optie niet ontkennen

AZ in zee met investeerder: "Ik ga het bestaan van de optie niet ontkennen"

Gepubliceerd: donderdag 20 augustus 2020 om 11:47do 20-08-2020 om 11:47

AZ staat open voor investeerders van buitenaf. Dat vertelt algemeen directeur Robert Eenhoorn aan Voetbal International. Volgens het weekblad heeft een onbekende partij al een optie op de aandelen bemachtigd.

De investeerder kan de komende vijf jaar maximaal vijf procent van de aandelen verwerven. AZ zal binnenkort bekend maken om welke partij het gaat, schrijft VI. "Ik ga het bestaan van de optie niet ontkennen, maar inhoudelijk kan ik daar niks over zeggen nu", reageert Eenhoorn.

De algemeen directeur van AZ staat in elk geval open voor investeerders, ook al is de club financieel gezond. "In de grote competities zie je over het algemeen goede voorbeelden van eigenaarsconstructies of consortia die clubs kopen", laat hij weten.

"In Nederland heeft vreemd vermogen soms een negatieve klank. Het gaat erom: wanneer stappen ze in? Als het water aan de lippen staat of willen ze echt een bijdrage leveren? Wij hebben financieel de boel redelijk op orde en daardoor valt een bepaald type investeerder af. De prestaties staan hier voorop. Vanuit die optiek houden we alle opties open."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws