Koeman hoopt op snel Barça-akkoord: 'Hij heeft bij Ajax veel invloed gehad'

Koeman hoopt op snel Barça-akkoord: 'Hij heeft bij Ajax veel invloed gehad'

20-08-2020 12:59
74

Ronald Koeman is donderdag officieel begonnen aan zijn klus in Camp Nou. Alfred Schreuder moet zijn rechterhand worden. De nieuwe trainer van FC Barcelona hoopt dat de club en beoogde assistent-trainer er snel uit zijn.

Schreuder bevestigde deze week dat er een mondeling akkoord ligt. De bevestiging van Barça, dat rond de presentatie alle aandacht op Koeman wilde vestigen, zal vermoedelijk snel volgen. Koeman en Schreuder werkten nooit eerder samen, maar kennen elkaar goed.

"Je zoekt naar iemand met ervaring in veldtrainingen. Schreuder heeft in zijn periode bij Ajax (als assistent van Erik ten Hag, red.) veel invloed gehad en spelers zijn altijd zeer positief over hem", zegt Koeman tegen de NOS. "Daarnaast is hij assistent geweest van Julian Nagelsmann, de coming-man in de trainerswereld, en heeft hij veel ideeën."

Koeman zal zeer regelmatig op het trainngsveld staan, maar ziet zichzelf als manager van het eerste elftal. "Ik heb geleerd dat die rol mij het beste ligt. En de rol die Schreuder kan vervullen, ligt hem het beste", verklaart de oud-bondscoach.