Streuer: Bovendien werd er in zijn contract bij Ajax iets aangepast

Streuer: "Bovendien werd er in zijn contract bij Ajax iets aangepast"

20-08-2020 23:51 Laatste update: 21-08-2020 07:14
92

Jan Streuer is blij dat de transfer van Danilo Pereira naar FC Twente eindelijk rond is. De Ajax-Braziliaan was al weken rond met de club, maar de Braziliaanse autoriteiten stelden hoge eisen aan de transfer.

Het papierwerk was niet in orde en daardoor zaten Danilo Twente én Ajax lang in de wachtkamer. "Je wilt, zeker in deze periode, de spelers zo snel mogelijk bij je hebben, maar je moet niet vergeten dat je bij een transfer soms wel vanaf februari of maart met een speler bezig bent. Dus dit hoort erbij", zegt Streuer tegen TC/Tubantia.

Het zal menigeen verbazen aan hoeveel eisen Twente moest voldoen. De club kreeg onder meer de vraag waarom de gezochte spits per se uit Brazilië moest komen. "Daar hebben wij op geantwoord dat het voor ons niet makkelijk is het type spits te vinden wat wij zochten. Wij wilden een snelle, behendige speler hebben, die makkelijk scoort en betaalbaar is, want wij kunnen nou eenmaal niet alles betalen."

Er moest ook een nieuwe verblijfs- en werkvergunning komen voor Danilo, omdat hij als niet-EU-speler binnen Nederland van club verandert. "Bovendien werd er in zijn contract bij Ajax iets aangepast, omdat hij 21 jaar was geworden", zegt Streuer.