Update: Aanklacht dreigt voor Maguire: politie bevestigt slaan van agent

Update: Aanklacht dreigt voor Maguire: politie bevestigt slaan van agent

21-08-2020 11:11 Laatste update: 15:59
194

Harry Maguire is in de nacht van donderdag op vrijdag gehandboeid afgevoerd door de Griekse politie. De Manchester United-verdediger wordt verdacht van het slaan van politieagenten op het Griekse eiland Mykonos.

Maguire viert vakantie in Griekenland na de uitschakeling van Manchester United in de Europa League afgelopen zondag. Donderdag om 23.30 uur kreeg de politie van Mykonos meldingen over een grote vechtpartij tussen twee groepen Engelsen bij een bar. De politie haalde de groepen uit elkaar, maar drie mannen keerden zich tegen de agenten en begonnen op hen in te slaan.

Een van hen was Maguire. De drie mannen zijn gearresteerd en naar het politiebureau gebracht. Volgens het Griekse Oema bleven Maguire en zijn twee vrienden ook na hun arrestatie de politieagenten uitdagen, en werden twee agenten nog door het drietal geslagen na aankomst op het bureau. Manchester United heeft het incident bevestigd en zegt dat Maguire 'volledige medewerking' verleent aan de autoriteiten.

Update: Manchester United-aanvoerder Harry Maguire wordt aangeklaagd voor het aanvallen van een politieagent. Dat meldt The Guardian. De verdediger spendeerde een nacht in de politiecel van Mykonos nadat hij - na een vechtpartij met andere Engelse toeristen - uithaalde naar een politieman. Hij wordt voorgeleid op het naburige eiland Syros. Een politiewoordvoerder bevestigt dat Maguire een agent heeft geslagen.