Vitesse heeft beet en haalt toptalent van Chelsea naar Eredivisie

Vitesse heeft beet en haalt toptalent van Chelsea naar Eredivisie

21-08-2020 14:46 Laatste update: 14:50
48

Armando Broja is komend seizoen speler van Vitesse. De Arnhemmers huren het achttienjarige toptalent voor een seizoen van Chelsea.

De boomlange spits maakte in maart van dit jaar zijn debuut voor Chelsea in de met 4-0 gewonnen weddstrijd tegen Everton. Hij is niet de eerste speler die door Vitesse gehuurd wordt van Chelsea. In de voorgaande jaren gingen velen hem voor, weet Broja. "Ik ken de voorbeelden van bijvoorbeeld Mason Mount, maar ook van Lewis Baker en Dominic Solanke. Voor mijzelf zie ik Vitesse als de ideale club om vlieguren te maken. Ik wil groeien als speler en als mens. En vooral: veel goals maken. Daar ga ik alles voor geven", aldus de spits.

Technisch directeur van Vitesse Johannes Spors is blij met de komst van de spits. "Armando is lang, sterk en heeft de afgelopen jaren bewezen makkelijk het doel te vinden. Daarnaast brengt hij net weer wat andere kwaliteiten met zich mee, waardoor hij een aanvulling is voor onze voorhoede", aldus Spors, die eerder Maxi Wittek, Loïs Openda en Jacob Rasmussen aantrok voor Vitesse.

Borja heeft een verleden bij Tottenham Hotspur en stapte in 2009 over naar de jeugdopleiding van Chelsea.