Van der Sar laat Ajax-spelers niet zomaar gaan: 'Hij gaat Europese top halen'

Van der Sar laat Ajax-spelers niet zomaar gaan: 'Hij gaat Europese top halen'

Gepubliceerd: zaterdag 22 augustus 2020 om 08:45za 22-08-2020 om 08:45

Edwin van der Sar is niet van plan om Ajax-spelers voor een schijntje te laten gaan nu het coronavirus de financiële situatie van de club beïnvloed heeft. Er zijn een aantal spelers die graag een stap hogerop willen maken, maar transfers blijven vooralsnog uit.

Andre Onana aast al een tijdje op een transfer, maar de kans is aanwezig dat ook hij volgend seizoen nog in Amsterdam speelt. "Ik draag Andre een warm hart toe en weet zeker dat hij de top van Europa gaat halen, maar als daar even geen plek vrij is, dan is een jaar Champions League spelen en zorgen dat je weer kampioen wordt, bijvoorbeeld als keeper met de minste tegengoals, ook een mooie doelstelling", stelt Van der Sar in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Dat zou best een mooie opsteker kunnen zijn voor hem om toch langer te blijven. En dat geldt ook voor anderen."

Van der Sar geeft aan dat het voor Ajax niet nodig is om spelers te verkopen deze zomer. "Als voor een speler de juiste kans voorbijkomt en hij vertrekt, het zij zo, maar daar moet wel het juiste bedrag tegenover staan. Dat heb ik al eerder gezegd: het is niet zo dat corona heeft toegeslagen en wij spelers nu voor de helft laten gaan. Dat is uitgesloten. We denken mee met spelers, maar het moet wel realistisch zijn."

Deadline
Ajax heeft geen harde deadline gesteld als het aankomt op het verkopen van spelers, maar Van der Sar geeft aan dat het belangrijk is dat de club weet waar het aan toe is. "Vijf, zes jaar geleden was het lekker als er uiteindelijk nog twintig, dertig miljoen euro binnenkwam. Tegenwoordig zeggen we: graag, maar het hoeft niet perse."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws