Robben slaagt voor eerste test: aanvaller speelt dertig minuten mee tegen Almere

Robben slaagt voor eerste test: aanvaller speelt dertig minuten mee tegen Almere

Gepubliceerd: zaterdag 22 augustus 2020 om 14:48za 22-08-2020 om 14:48

Laatste update: zaterdag 22 augustus 2020 om 14:50za 22-08-2020 om 14:50

De eerste minuten van het seizoen in het shirt van FC Groningen zitten erop voor Arjen Robben. De aanvaller speelde tegen Almere City dertig minuten mee en liet een uitstekende indruk achter.

Zijn specialiteit, het naar binnen komen vanaf de rechterkant van het veld, om vervolgens raak te schieten in de verre hoek, liet hij tegen Almere City nog achterwege. Maar de voormalig Bayern München aanvaller opereerde in een 5-3-2-formatie hangend vanaf rechts. Hij leverde na een goede dribbel na twee minuten de bal in bij ploeggenoot Ajdin Hrustic, die zijn schot een meter over het doel van de thuisploeg schoot.

Robben, meteen aanvoerder tijdens zijn rentree in het Groningen-shirt, maakte een fitte indruk, dribbelde er lustig op los en coachte zijn ploeggenoten waar nodig. Robben zelf zorgde ook voor gevaar op de helft van Almere: hij stuurde met een mooie pass Mo El Hankouri weg in de diepte, maar die kwam niet tot een schot op doel. Niet veel later schoot Robben in het zijnet, alleen was er al gevlagd voor buitenspel. 

Groningen-trainer Danny Buijs zal tevreden zijn met de eerste minuten van Robben: de aanvaller is geslaagd voor de eerste test.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws