Robben start tegen Almere City en maakt rentree in Groningen-shirt

Robben start tegen Almere City en maakt rentree in Groningen-shirt

Gepubliceerd: zaterdag 22 augustus 2020 om 12:32za 22-08-2020 om 12:32

Laatste update: zaterdag 22 augustus 2020 om 12:57za 22-08-2020 om 12:57

Arjen Robben start in de basis bij FC Groningen tijdens het oefenduel met Almere City. De rentree van de aanvaller in het shirt van FC Groningen liet even op zich wachten, maar zaterdagmiddag is het dus eindelijk zover.

Robben moest de eerdere oefenduels van Groningen nog aan zich voorbij laten gaan. In overleg met de medische staf van de club besloot hij geen enkel risico te nemen in aanloop naar het nieuwe Eredivisie-seizoen. Zaterdag gaat de aanvaller dan eindelijk zijn eerste minuten maken sinds zijn terugkeer op het oude nest.

Tegen Almere City mag Robben laten zien wat hij in huis heeft. Eerder liet ploeggenoot Wessel Dammers, die ook in de basis begint, al weten dat Robben nog steeds indruk maakt. "Alleen al zijn aanwezigheid, de manier waarop hij trainingen voorbereidt, met zijn lichaam bezig is en traint: alles is van wereldklasse", liet de verdediger weten.

Naast Robben start ook Azor Matusiwa 'gewoon' in de basis bij Groningen. De middenvelder en technisch directeur Mark-Jan Fledderus lagen met elkaar in de clinch, nadat Groningen een transfer naar de Ligue 1 tegenhield. Matusiwa zelf wilde maar één ding: naar Frankrijk vertrekken. De focus van de middenvelder lijkt nu dus weer bij de Trots van het Noorden te liggen.

De wedstrijd tussen Almere City en Groningen start om 14:00 uur in het Yanmar Stadion.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws