Robben maakt veel indruk: 'Alles is van wereldklasse, echt vet om te zien'

Robben maakt veel indruk: 'Alles is van wereldklasse, echt vet om te zien'

03-08-2020 07:30
28

Wessel Dammers is de koning te rijk: na zijn overstap van Fortuna Sittard naar FC Groningen mag hij zich opeens ploeggenoot van Arjen Robben noemen. De teruggekeerde linkspoot (36) maakt veel indruk.

"Alleen al zijn aanwezigheid, de manier waarop hij trainingen voorbereidt, met zijn lichaam bezig is en traint: alles is van wereldklasse. Dat is echt vet om te zien", zegt Dammers in De Telegraaf. "Robben sloeg de eerste oefenwedstrijd over, maar trainde al wel een keer met de groep. "Je ziet aan de manier waarop hij beweegt en zijn balcontroles dat hij nog steeds een heel grote speler is. Met súperveel kwaliteit, dat druipt ervan af, ook na een jaar gestopt te zijn geweest."

Dammers kan niet wachten om met Robben op het veld te staan. "Wanneer hij echt met ons gaat meetrainen en wedstrijden zal spelen, denk ik dat hij zijn ervaringen nog meer zal delen en invloed zal hebben op de wedstrijd zelf. Of we nu al op hem af durven stappen? Haha, zéker, ik heb ook al een paar keer met hem gesproken. Hij gedraagt zich ook niet van: ik ben Arjen en ik ben dit gewend, dus dat moet anders. Dat vinden we het mooie aan hem."

"Hij is heel benaderbaar en als je wat vraagt, is hij heel open over alles wat hij heeft meegemaakt", aldus de verdediger. "Dan vertelt hij bijvoorbeeld over Louis van Gaal of Pep Guardiola en de ervaringen die hém beter hebben gemaakt. Dat zijn heel toffe dingen om te horen en daar pik je dingen uit waar je echt wat mee kan. Hij is nu gefocust op zichzelf en zijn terugkeer, maar wat hij deelt, zal alleen nog maar meer worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s