Feyenoord maakt indruk in Duitsland en verslaat Borussia Dortmund

22-08-2020 17:52 Laatste update: 23-08-2020 14:52
168

Feyenoord heeft zaterdagmiddag een sterke indruk achtergelaten door Borussia Dortmund verslaan. De eerste wedstrijd van het minitoernooi Cup of Traditions werd knap met 3-1 gewonnen, na een 3-0 voorsprong.

Het toernooi in Duisburg geeft Dick Advocaat gelegenheid om wat dingen uit te proberen. Zo speelde Wouter Burger naast Eric Botteghin in het hart van de verdediging. Ook George Johnston had een basisplaats. De wedstrijden in de Cup of Traditions duren een uur.

Bij Feyenoord was Nicolai Jörgensen de grote man. Hij maakte na zeventien minuten de 0-1 na knap voorbereidend werk van Jens Toornstra. Even later kopte Botteghin de 0-2 binnen.

In de tweede helft denderde het effectieve Feyenoord door en werd het 0-3, opnieuw via Jörgensen. Axel Witsel deed namens Borussia Dortmund nog wat terug, maar de zege van Feyenoord kwam niet meer in gevaar. Doelman Justin Bijlow kreeg in de laatste minuut nog een kans om zich te laten zien. Hij stopte een strafschop van Erling Haaland.

Feyenoord speelt om 18.00 uur tegen MSV Duisburg.