Tandeloos PSV maakt weer geen indruk en gaat ten onder tegen Eintracht Frankfurt

22-08-2020 19:48
235

PSV heeft op eigen veld niet weten te winnen van Eintracht Frankfurt. Cody Gakpo bracht PSV in de tweede helft nog wel langszij, maar uiteindelijk namen de Duitsers een 2-1 zege mee.

De Eindhovenaren konden de afgelopen oefenwedstrijden tegen Vitesse (1-1) en Willem II (ook 1-1) niet winnen en in het eerste bedrijf slaagde PSV er niet in om de tegenstander deze keer wel de wil op te leggen. Frankfurt zit nog in het begin van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, was nog geen geoliede machine en wisselde in de rust het gehele elftal, maar toch kon de ploeg van Schmidt niet domineren.

Na de pauze kreeg PSV dan ook een tegengoal. Daichi Kamada maakte de openingstreffer namens het bezoek uit Duitsland, die vervolgens een versnelling terug schakelden. Dat uitte zich in een foutje van de rechtsback, waar Cody Gakpo goed van profiteerde. Hij soleerde door de Frankfurt-verdediging heen en knalde in de korte hoek raak: 1-1.

De Brabanders konden na de gelijkmaker echter niet doorpakken. Sterker nog: Martin Hinteregger schoot een vrije trap tegen de touwen (1-2) en die uitslag verdween in het restant van de wedstrijd niet meer van het scorebord in het Philips Stadion. Over vijf dagen mag PSV het weer proberen tegen een Duitse tegenstander. Dan is Hertha BSC de tegenstander. Ook treft het team van Schmidt nog VfL Bochum.