'Ben natuurlijk voor PSG: heb er een mooie tijd gehad, warm gevoel bij de club'

'Ben natuurlijk voor PSG: heb er een mooie tijd gehad, warm gevoel bij de club'

23-08-2020 08:03 Laatste update: 08:28
70

Kees Kist trok in 1982 als eerste Nederlandse speler naar Paris Saint-Germain om in de hoofdstad van Frankrijk te gaan voetballen. Zondagavond neemt de club, die door de overname flink wat meer geld te besteden heeft dan vroeger, het op tegen Bayern München in de Champions League-finale.

"Bayern heeft geweldig voetbal laten zien. Ik ben er wel gecharmeerd van", begint Kist in gesprek met De Telegraaf. "Maar ze hebben ook aardig wat kansen weggegeven tegen Barcelona en Olympique Lyon. Die clubs profiteerden daar onvoldoende van, maar PSG heeft met Neymar en Kylian Mbappé spelers die heel gevaarlijk en snel zijn. Die jongens zijn op de brommer en moet je dus niet te veel ruimte geven. Bayern is achterin niet al te snel, dus daar liggen kansen voor PSG."

Bayern wordt door de meeste mensen gezien als de favoriet, maar ook daar schuilt een gevaar in, weet Kist. "Het is natuurlijk levensgevaarlijk als iedereen er al vanuit gaat dat je wint."

FC Barcelona
Kist trok in de jaren tachtig naar Parijs, maar had ook voor de Spaanse grootmacht FC Barcelona kunnen kiezen. "Als ik mensen dat vertel, reageren ze altijd dat ik voor Barcelona had moeten kiezen, maar soms loopt het anders. PSG was nog niet te vergelijken met de club die het nu is, maar het was wel al een vrij pittige club. Het stadion zat altijd vol. Ik heb een heel mooie tijd gehad bij PSG. Het was qua discipline veel losser dan wat ik gewend was bij AZ. Het was allemaal doucement, rustig aan."

De voormalig aanvaller zit zondagavond om 21:00 uur voor de buis en hoopt op succes voor zijn oude club. "Ik ben natuurlijk voor PSG. Ik heb daar een mooie tijd gehad en heb nog altijd een warm gevoel voor die club", sluit hij af.