Ten Hag wijst op 'absurde' situatie bij Ajax: Natuurlijk slaat dat nergens op

Ten Hag wijst op 'absurde' situatie bij Ajax: "Natuurlijk slaat dat nergens op"

23-08-2020 15:14 Laatste update: 17:18
83

Nog voor de Eredivisie van start gaat, is trainer Erik ten Hag een groot gedeelte van zijn spelersgroep kwijt. De trainer zet grote vraagtekens bij de internationale speelkalender.

Begin september vliegen de internationals van Ajax uit voor een interlandperiode. Het Nederlands elftal speelt begin september bijvoorbeeld twee Nations League-wedstrijden tegen Polen en Italië. Daley Blind, Perr Schuurs, Donny van de Beek en Quincy Promes zijn de Ajax-spelers in de voorselectie van Oranje.

Wedden

Meer odds

Ten Hag begrijpt niets van de planning. "Deze weken hebben we gebruikt om teamintensiteit en wedstrijdconditie te krijgen", doelt hij in gesprek met De Telegraaf op het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk. "En dan raken we ze straks gewoon twaalf dagen kwijt. Dat vind ik absurd. In geen enkele andere bedrijfstak kun je beargumenteren, dat zoiets mogelijk is."

"Straks begint de competitie, maar de twaalf dagen ervoor ben je je spelers kwijt en kun je niet verder werken aan het proces. Natuurlijk slaat dat nergens op. Maar ik ga er niet veel energie in steken. We hebben ermee te dealen." Ajax opent op 13 september het Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen Sparta.