Boos Katwijk stuurt rekening naar Eindhoven: Dat laten we ons niet gebeuren

Boos Katwijk stuurt rekening naar Eindhoven: "Dat laten we ons niet gebeuren"

23-08-2020 15:32 Laatste update: 17:18
Keuken Kampioen Divisie 93 Reacties

VV Katwijk voelt zich 'in het ootje genomen' door FC Eindhoven. De oefenwedstrijd tussen de tweededivisionist en Keuken Kampioen Divisie-club liep zaterdag uit de hand, waarna Eindhoven besloot om na één helft niet door te voetballen.

FC Eindhoven-trainer Ernie Brandts haalde zijn spelers van het veld, omdat 'de sfeer ernaar was dat het uit de hand ging lopen'. Katwijk wil de gemaakte kosten voor het oefenduel op sportpark De Krom nu op de tegenstander verhalen. "We voelen ons in het ootje genomen", zegt voorzitter Mart Vergouwen tegen Omroep West.

"Omdat deze wedstrijd belangrijk voor ons was, hebben we hemel en aarde bewogen om het duel door te laten gaan. Bij Eindhoven was een coronageval geconstateerd. En omdat er bij ons niemand getest was, wilden ze eerst niet komen. Daarom hebben we zo'n dertig man laten testen."

Een test kost volgens Vergouwen tachtig euro. "Dat is een hoop geld, als je dat keer dertig doet. Wij hebben in eerste instantie helemaal niet moeilijk gedaan over dat geld. Maar zoals het nu gegaan is, dat laten we ons niet gebeuren."

Een overtreding van Katwijk-verdediger Raoul Esseboom op Eindhovenaar Kaj de Rooij zorgde ervoor dat de vlam zaterdag definitief in de pan sloeg. "Jullie proberen ons de hele wedstrijd dood te schoppen", wordt één van de 'ietwat overdrijvende' stafleden van FC Eindhoven geciteerd door het Leidsch Dagblad.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s