'Feyenoord verrast: Portugese middenvelder (27) op weg naar De Kuip'

'Feyenoord verrast: Portugese middenvelder (27) op weg naar De Kuip'

23-08-2020 16:41 Laatste update: 17:31
289

Feyenoord is bezig met de komst van João Carlos Teixeira. De Portugese middenvelder van Vitoria Guimarães is volgens Record al in verregaande onderhandelingen met de club uit Rotterdam.

In Portugal wordt gemeld dat de transfer zo goed als rond is. Teixeira hoefde niet weg van Vitoria Guimarães, maar loopt volgend jaar uit zijn contract en drukte met zijn salaris zwaar op de begroting van de noodlijdende club. Feyenoord lijkt daarvan te profiteren.

Teixeira is een 27-jarige middenvelder uit Braga, die op jonge leeftijd de overstap maakte van Sporting Portugal naar Liverpool. In Engeland brak hij niet door. Ook huurperiode bij Brentford FC en Brighton & Hove Albion boden geen uitkomst.

Na een periode bij FC Porto en Sporting Braga groeide Teixeira de laatste twee seizoenen in dienst van Vitoria Guimarães uit tot een belangrijke speler. In 53 wedstrijden was de clubtopscorer van afgelopen jaar goed voor tien goals. Het is niet bekend hoeveel Feyenoord wil betalen voor Teixeira.

Feyenoord versterkte zich deze zomer met Bryan Linssen, Mark Diemers en Christian Conteh, terwijl Franco Antonucci werd vastgelegd voor volgend seizoen. Sindsdien leek de portemonnee van technisch directeur Frank Arnesen leeg.

Als Teixeira naar De Kuip komt, dan krijgt Dick Advocaat zijn gewenste zesde middenvelder na Leroy Fer, Orkun Kökcü, Jens Toornstra, Mark Diemers en Wouter Burger.