Russische pers: uit de gratie geraakte Til staat voor comeback in Nederland

Russische pers: uit de gratie geraakte Til staat voor comeback in Nederland

23-08-2020 18:33 Laatste update: 18:49
176

Transfernieuws uit Rusland: Spartak Moskou-middenvelder Guus Til staat in de concrete belangstelling van PSV. De Eindhovense club zou aansturen op een huurdeal, maar er zijn meer kapers op de kust.

In Rusland gonst het zondag van de geruchten rond Til. De aanvallende middenvelder (22) verliet AZ een jaar geleden voor Spartak Moskou, maar komt dit seizoen niet voor in de plannen van trainer Domenico Tedesco. In de eerste drie speelronden bleef hij negentig minuten op de bank.

Mogelijk biedt PSV nu uitkomst. Volgens onbevestigde berichten heeft Til een persoonlijk akkoord bereikt met de Eindhovense club, die hem tot de zomer van 2021 wil huren. Als de partijen eruit komen, dan wordt Til de eerste versterking van PSV deze zomer. Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV in een eerder stadium heeft geïnformeerd, maar dat de definitieve beslissing nog moet vallen.

Spartak Moskou kocht Til in 2019 voor een recordbedrag van achttien miljoen euro van AZ. Vorig seizoen speelde de enkelvoudig Oranje-international achttien wedstrijden voor de Russische topclub, waarin hij goed was voor twee goals en twee assists.

Paul Kucherov, een voormalig scout van Arsenal en tegenwoordig woonachtig en werkzaam in Nederland, zet tegenover Sportbox vraagtekens bij de potentiële deal. "De komst van een aanvallende middenvelder heeft niet de hoogste prioriteit bij PSV. Ze hebben andere posities die versterkt moeten worden. Als Til naar PSV gaat, is hij niet honderd procent zeker van een basisplek."