Signaal uit Oranje-selectie voor KNVB: 'Het liefst een Nederlandse coach'

Signaal uit Oranje-selectie voor KNVB: 'Het liefst een Nederlandse coach'

23-08-2020 21:08 Laatste update: 21:23
60

Luuk de Jong hoopt dat de KNVB in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach voor een 'type-Ronald Koeman' gaat. De werkwijze van de nieuwe FC Barcelona-trainer wierp zijn vruchten af, concludeert de Europa League-held van Sevilla.

De Jong scoorde vrijdagavond twee keer in de gewonnen eindstrijd tegen Internazionale (3-2) en kreeg na afloop een appje van Koeman. "Ik had hem gefeliciteerd met zijn overgang en hij mij later ook met de winst van de Europa League. Hij zei dat we elkaar snel zullen zien in La Liga", vertelt de spits aan de NOS.

Wie de vertrokken Koeman moet opvolgen, is vooralsnog een groot vraagteken. De Jong noemt geen namen, maar heeft al wel een beeld van de nieuwe bondscoach. "Het liefst een type zoals Koeman", zegt hij. "Want die heeft de knop gevonden hoe wij als team het best kunnen worden gebruikt. Je hebt gezien dat het werkt."

Een buitenlandse coach heeft niet de voorkeur van De Jong. "Ik heb niet zozeer een bezwaar tegen een buitenlandse coach, maar het liefst zie je bij het Nederlands elftal ook een Nederlandse coach."