Voetbal International: FC Groningen neemt eerste horde voor Zivkovic

Voetbal International: FC Groningen neemt eerste horde voor Zivkovic

24-08-2020 12:48
45

FC Groningen is een stap dichter bij het vastleggen van Richairo Zivkovic. De spits heeft van zijn club Changchung Yatai toestemming gekregen om mee te trainen bij de ploeg van trainer Danny Buijs. Dat meldt Voetbal International.

Zivkovic meldde zich vorige week in Groningen en wil meetrainen, maar moest wachten op groen licht uit China. Inmiddels is dat geregeld, bevestigt zaakwaarnemer Guido Albers aan VI. Changchung Yatai ging overstag toen bleek dat Groningen interesse heeft om Zivkovic aan te trekken.

Het lijkt erop dat Groningen hem gaat huren, mits hij tijdens de trainingen een goede indruk achterlaat op de technische staf. "Volgens mij heeft hij hartstikke goed door dat FC Groningen een goede optie is om weer te laten zien dat hij een goeie spits is, Iemand die zomaar vijftien keer per seizoen kan scoren", liet Albers vorige week weten aan RTV Noord.

Zivkovic heeft nog een contract voor anderhalf jaar in China, maar hij ziet zijn toekomst in Europa. Afgelopen seizoen speelde de oud-spits van Ajax, Willem II, FC Utrecht en KV Oostende op huurbasis bij Sheffield United. Hij wil graag weer aan de slag in Groningen.