FC Groningen bezig met Zivkovic: 'Echt niet minder waard dan drie miljoen'

FC Groningen bezig met Zivkovic: 'Echt niet minder waard dan drie miljoen'

20-08-2020 13:57 Laatste update: 14:04
55

FC Groningen is in afwachting van Richairo Zivkovic. De 23-jarige spits van het Chinese Changchun Yatai heeft nog geen toestemming om mee te trainen bij zijn oude club.

"Die toestemming moet eerst geregeld worden, voordat er aan eventuele andere dingen wordt gedacht", laat zaakwaarnemer Guido Albers weten aan RTV Noord. Groningen wil Zivkovic mee laten trainen en dat kán leiden tot een nieuwe samenwerking.

Door het prijskaartje van Zivkovic kan Groningen hem alleen huren. Albers: "Hij is voor drie miljoen naar China gegaan en hij is echt niet minder waard geworden, hoor. Meer kan ik er nu ook niet over zeggen. Laten we eerst zorgen dat hij mee gaat trainen."

Maandag hebben Zivkovic en Albers met Groningen om tafel gezeten. "Hoe Richairo hier zelf in staat?", aldus de zaakwaarnemer. "Volgens mij heeft hij hartstikke goed door dat FC Groningen een goede optie is om weer te laten zien dat hij een goeie spits is, Iemand die zomaar vijftien keer per seizoen kan scoren."

Zivkovic is de jongste debutant ooit van Groningen. Hij kwam op 2 december 2012 voor het eerst in actie en was destijds zestien jaar en 88 dagen oud. Na zijn doorbraak kwam de spits uit voor Ajax, Willem II, FC Utrecht, KV Oostende en Changchun Yatai. De Chinese club verhuurde hem afgelopen seizoen aan Sheffield United.