VI: Groningen wil verrassen op transfermarkt en gaat voor terugkeer Zivkovic

VI: Groningen wil verrassen op transfermarkt en gaat voor terugkeer Zivkovic

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 10:30za 15-08-2020 om 10:30

Laatste update: zaterdag 15 augustus 2020 om 10:47za 15-08-2020 om 10:47

Richairo Zivkovic staat mogelijk voor een terugkeer naar Nederland. FC Groningen wil de spits op huurbasis overnemen van het Chinese Changchun Yatai. Zivkovic speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Sheffield United.

In Engeland kwam hij niet goed uit de verf, maar volgens Voetbal International wil Groningen Zivkovic een kans bieden in de Eredivisie. Een permanente transfer zit er niet in voor Groningen, dat niet de financiële middelen heeft om Zivkovic over te nemen van Changchun Yatai. De Trots van het Noorden hoopt dan ook op een huurdeal.

Het lijkt een vrij gecompliceerde deal, maar mocht het Groningen lukken, dan haalt het de jongste debutant uit de clubhistorie terug. De spits kwam op 2 december 2012 voor het eerst in actie voor de club tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Hij was destijds zestien jaar en 88 dagen oud.

Door het vertrek van Kaj Sierhuis naar Stade Reims heeft Groningen geen échte spits onder contract staan. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus liet eerder al weten op zoek te zijn naar een 'zeldzame spits'. 

Zivkovic vertrok na zijn doorbraak bij Groningen naar Ajax, maar daar kwam hij niet uit de verf. Na avonturen bij Willem II, FC Utrecht en KV Oostende kwam hij uiteindelijk bij het Chinese Changchun Yatai terecht.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Zivkovic een aanwinst zijn voor Groningen?

(2773 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws