PSV heeft eerste zomerversterking officieel binnen: Mvogo tekent in Eindhoven

PSV heeft eerste zomerversterking officieel binnen: Mvogo tekent in Eindhoven

25-08-2020 10:00 Laatste update: 10:10
180

PSV heeft de eerste zomerversterking officieel binnen. Yvon Mvogo (26) komt op huurbasis over van RB Leipzig, dat hem voor twee seizoenen in Eindhoven stalt.

Mvogo landde maandagmiddag in Eindhoven en sluit per direct aan bij de selectie van Roger Schmidt. De Duitse trainer raakte in de voorbereiding niet overtuigd van Jeroen Zoet en Lars Unnerstall en was op zoek naar een meevoetballende keeper, die beter bij de beoogde speelstijl past.

De kans is groot dat Mvogo de eerste doelman wordt bij PSV. Zoet heeft al langer een vertrekwens en voor Hidde Jurjus is er concrete belangstelling uit Duitsland. Unnerstall lijkt wel in Eindhoven te blijven.

Mvogo is geboren in Kameroen en groeide op in Zwitserland. De tweevoudig international maakte in de zomer van 2017 de overstap van Young Boys naar RB Leipzig en kwam sindsdien niet verder dan vijf Bundesliga-optredens namens de Duitse club, die vorige week strandde in de halve finale van de Champions League.

De doelman tekende vorige week een nieuw contract bij Leipzig. "Dat was een voorwaarde voor hen om met een vertrek in te stemmen en het zorgde voor een aantrekkelijke constructie voor ons. Ze hebben meegedacht en daar zijn we erg blij mee", stelt technisch manager John de Jong op de clubwebsite.

Mvogo zelf is blij met zijn overstap naar Eindhoven. "Ik hoop bij PSV te kunnen tonen dat ik er klaar voor ben om bij een topclub eerste keeper te worden. Alle betrokken partijen hebben bewust voor een verhuur van twee seizoenen gekozen. Dat geeft rust, maar het geeft tevens aan dat ze het bij PSV in me zien zitten. Het is aan mij om dit vertrouwen waar te maken."