'Code oranje geldt ook voor Oranje: KNVB zoekt contact met Ministerie van VWS'

'Code oranje geldt ook voor Oranje: KNVB zoekt contact met Ministerie van VWS'

25-08-2020 06:45 Laatste update: 07:18
42

De KNVB heeft zich gemeld bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, meldt het Algemeen Dagblad dinsdag. De voetbalbond hoopt op een dispensatieregeling voor de Oranje-internationals die begin september twee interlands spelen.

De spelers komen uit heel Europa naar Nederland om zich voor te bereiden op de Nations League-wedstrijden tegen Polen en Italië in Amsterdam. In een groot aantal Europese landen geldt code oranje, in verband met het oplopende aantal coronabesmettingen. Als bijvoorbeeld Frenkie de Jong weer overkomt uit Barcelona, zou hij formeel gezien twee weken in quarantaine moeten zitten voordat hij zich bij zijn collega-internationals mag melden.

Als deze quarantaineregels gehandhaafd worden, zou het niet mogelijk zijn om interlandvoetbal te spelen. De KNVB heeft daarom een verzoek ingediend bij het Ministerie van VWS, in de hoop dat er in Den Haag een uitzondering wordt gemaakt voor de Oranje-internationals, meldt het AD. De spelers zullen in aanloop naar hun interlands uitgebreid getest worden en zo weinig mogelijk in contact komen met de buitenwereld.

Oranje begint op vrijdag 4 september aan zijn Nations League-avontuur met een thuiswedstrijd tegen Polen: op maandag 7 september wacht Italië alweer. De Oranje Leeuwinnen komen later in september in actie en treffen Rusland op vrijdag 18 september.