L'Équipe: Thiago Silva-vertrek exemplarisch voor ruis op de lijn bij PSG

L'Équipe: Thiago Silva-vertrek exemplarisch voor ruis op de lijn bij PSG

25-08-2020 09:34
35

Thomas Tuchel harkte dit seizoen vier prijzen binnen met Paris Saint-Germain en bereikte de finale van de Champions League, maar is niet tevreden. Volgens L'Équipe baalt de Duitse trainer van zijn gebrekkige inspraak in het technisch beleid van de club.

Clubeigenaar Nasser Al-Khelaïfi kreeg na de verloren Champions League-finale tegen Bayern München al vragen over Tuchel, maar hield zich toen op de vlakte. De 46-jarige Duitser gaat zijn laatste contractjaar in. Hoe lang hij nog trainer van PSG zal zijn, is volgens L'Équipe nog maar zeer de vraag.

Tuchel wil een groter stempel kunnen drukken op het technisch beleid van PSG, klinkt het. De toonaangevende sportkrant haalt het vertrek van aanvoerder Thiago Silva aan als voorbeeld. Tuchel had de 35-jarige Braziliaan naar verluidt graag binnenboord gehouden, maar de beleidsbepalers besloten om Silva na acht jaar trouwe dienst transfervrij te laten gaan.

Tuchel werd in 2018 aangesteld als opvolger van Unai Emery. Dit seizoen pakte hij met PSG de landstitel, de Franse Super Cup én de twee Franse bekertoernooien.