Nog meer slecht nieuws voor Maguire: 'Kan bevestigen dat hij uit de selectie is'

Nog meer slecht nieuws voor Maguire: 'Kan bevestigen dat hij uit de selectie is'

25-08-2020 21:09
26

Harry Maguire is door Gareth Southgate, bondscoach van Engeland, uit de selectie gezet. De verdediger van Manchester United is verwikkeld in een rechtszaak na een incident op het Griekse eiland Mykonos.

De Engelse stopper raakte in een café op het eiland betrokken bij een vechtpartij, waarbij hij politieagenten te lijf zou zijn gegaan en ze probeerde om te kopen. De Griekse rechter deed dinsdag uitspraak en liet weten dat Maguire schuldig is, waardoor hij bijna twee jaar voorwaardelijk gevangenisstraf kreeg opgelegd.

Door die omstandigheden heeft Southgate, bondscoach van The Three Lions, besloten om Maguire toch niet op te roepen voor de Nations League-wedstrijden van Engeland. De captain van Man United zat in eerste instantie wel gewoon bij de groep. "Na de ontwikkelingen van vanavond kan ik bevestigen dat ik Harry Maguire uit de selectie heb gehaald voor de wedstrijden tegen Denemarken en IJsland."

"Ik heb gewacht en de situatie besproken, met zowel Manchester United en de speler zelf", laat de bondscoach weten in een statement op de site van de FA. "Ik heb deze beslissing gemaakt om alle partijen van dienst te zijn en heb ook rekening gehouden met de impact die deze situatie kan hebben op onze voorbereidingen van volgende week."