Heerenveen verrast door miljoenenaankoop Veerman: 'Hadden we niet verwacht'

Heerenveen verrast door miljoenenaankoop Veerman: 'Hadden we niet verwacht'

28-08-2020 12:26
111

SC Heerenveen telt anderhalf tot twee miljoen euro neer voor Henk Veerman. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De 29-jarige spits, die overkomt van het Duitse St. Pauli, is blij met zijn terugkeer op het oude nest.

"Ik kijk ernaar uit om dit tot een succes te maken", zegt Veerman op zijn presentatie, geciteerd door LC. Hij speelde eerder tussen 2015 en 2018 in Heerenveen. De Friese club betaalt anderhalf tot twee miljoen euro en heeft hem voor drie seizoenen vastgelegd.

"We hebben de afgelopen twee jaar altijd contact gehouden", meldt technisch manager Gerry Hamstra. "Bijvoorbeeld over spelers uit de Tweede Bundesliga. Toen ik Henk onlangs een keer vroeg naar een speler, zei hij: ik weet nog wel een goede spits. Dat hadden we niet verwacht."

Veerman wordt, in tegenstelling tot zijn eerste periode, de eerste spits van Heerenveen. "Henk zat in zijn vorige periode bij ons in een concurrentiestrijd verwikkeld. Als je twee jaar zo goed hebt gepresteerd bij St. Pauli, dan mogen we heel blij zijn dat het ons is gelukt om hem te halen."