Kabinet: Oranje-internationals krijgen uitzondering op quarantaineregels

Kabinet: Oranje-internationals krijgen uitzondering op quarantaineregels

Gepubliceerd: vrijdag 28 augustus 2020 om 14:43vr 28-08-2020 om 14:43

Laatste update: vrijdag 28 augustus 2020 om 14:50vr 28-08-2020 om 14:50

De internationals van het Nederlands elftal hoeven niet de quarantaineregels op te volgen. Dat heeft minister Tamara van Ark van Medische Zorg en Sport volgens het Algemeen Dagblad bevestigd. 

Volgende week komen de internationals van Oranje bijeen voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen (4 september) en Italië (7 september). Lang was er onzekerheid over het doorgaan van deze wedstrijden, omdat de spelers vanuit heel Europa naar Nederland komen en sommigen van hen tien dagen in quarantaine zouden moeten. Zo zouden de spelers die uit Barcelona, Liverpool en Istanbul komen aanvankelijk in quarantaine moeten. Dit maakte een selectie voor internationals als Frenkie de Jong, Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Ryan Babel onmogelijk, omdat zij dan een tijdje niet voor hun clubs konden uitkomen. 

Het kabinet maakt nu een uitzondering voor de interlands van Oranje. Die uitzondering geldt nog niet voor andere clubs en sporten, omdat daar algemene richtlijnen voor worden opgesteld.  Verwacht wordt dat interim-bondscoach Dwight Lodeweges vrijdag nog zijn selectie bekendmaakt voor de interlands tegen Polen en Italië. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws