'Topclubs schakelen door: BeNeLiga-plannen naar volgend niveau getild'

'Topclubs schakelen door: BeNeLiga-plannen naar volgend niveau getild'

28-08-2020 18:59 Laatste update: 19:50
174

De topclubs uit Nederland en België hebben besloten om de BeNeLiga-plannen naar een volgend niveau te tillen. Tijdens het overleg van vrijdagochtend is besloten een projectmanager aan te stellen om de fusieplannen in goede banen te leiden.

Het is een volgende stap in de richting van een mogelijke BeNeLiga. Voormalig RTL-topman Bert Habets is de aangewezen persoon om de plannen te leiden en is aangesteld, weet Voetbal International. Tijdens de vergadering in het Philips Stadion, waarbij PSV, Ajax, Feyenoord, AZ, FC Utrecht, Vitesse, AA Gent, Club Brugge, Anderlecht, Standard Luik en RC Genk aanwezig waren, werd het licht op groen gezet.

Wel zijn er nog voldoende vraagtekens die besproken en onderzocht moeten worden. Ten eerste is het zo dat nog niet bekend is in hoeverre de UEFA mee wil werken aan het beschikbaar stellen van meer Europese tickets. Samen hebben de Eredivisie en de Belgische Jupiler Pro League nu tien tickets te verdelen, maar dat aantal zou naar beneden kunnen gaan wanneer er besloten wordt een BeNeLiga op te richten.

Onderzoeksbureau Deloitte deed daarnaast een schatting van de media-inkomsten, maar VI geeft aan dat er tussen het slechtste en beste scenario een paar honderd miljoen euro verschil zit. Hier komt Habets aan bod: hij moet als financiële man de zaken concreet gaan maken. Deloitte gaat verder onderzoeken hoe het Belgische en Nederlandse voetballandschap er na een mogelijke fusie verder uit gaat zien.