Heerenveen verliest volgende sleutelspeler: aanvoerder vertrekt naar Saudi-Arabië

Heerenveen verliest volgende sleutelspeler: aanvoerder vertrekt naar Saudi-Arabië

Gepubliceerd: vrijdag 28 augustus 2020 om 19:09vr 28-08-2020 om 19:09

Laatste update: zondag 30 augustus 2020 om 18:40zo 30-08-2020 om 18:40

Hicham Faik verruilt sc Heerenveen voor Al-Faisaly FC. Beide partijen hebben overeenkomst bereikt over een transfer. Faik tekent een contract voor twee seizoenen bij de club uit het Midden-Oosten.

Dat meldt Heerenveen via officiële kanalen. Faik kwam vorig jaar over van het Belgische Zulte Waregem en tekende een contract tot medio 2022 in Heerenveen. Hij kwam bij ploeg uit Friesland tot dertig officiële wedstrijden. 

De transfer zorgt voor technisch manager Gerry Hamstra voor gemengde gevoelens. "We hebben Hicham vorig jaar niet voor niets voor langere tijd vastgelegd", geeft hij aan. "Hij vervulde als aanvoerder een belangrijke rol binnen het team. Echter beseffen wij ook dat dit voor hem een mooie kans is op een buitenlands voetbalavontuur."

Hamstra wenst Faik dan ook het beste. "Uiteindelijk is het voor alle partijen een mooie transfer geworden. We wensen Hicham het allerbeste toe met deze nieuwe uitdaging."

Heerenveen maakte eerder op vrijdag al bekend dat Chidera Ejuke volgend seizoen in het shirt van CSKA Moskou te bewonderen is.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws