Het seizoen is officieel begonnen: FC Eindhoven pakt de punten in Utrecht

Het seizoen is officieel begonnen: FC Eindhoven pakt de punten in Utrecht

Gepubliceerd: vrijdag 28 augustus 2020 om 20:33vr 28-08-2020 om 20:33

Het Keuken Kampioen Divisie-seizoen 2020/2021 is officieel afgetrapt op Sportpark Zoudenbalch. Jong FC Utrecht nam het thuis op tegen FC Eindhoven en zag de gasten met een enigszins fortuinlijke driepunter terug naar Noord-Brabant reizen.

Vooraf was het de vraag wie de eerste Keuken Kampioen Divisie-goal sinds maandag 9 maart zou aantekenen. Dat leek Jeredy Hilterman te worden, maar de aanvoerder van Jong FC Utrecht gaf doelman Ruud Swinkels de kans om miraculeus te redden. Niet veel later viel de openingstreffer aan de andere kant. Kaj de Rooij ontdeed zich van Ruben Kluivert, kon in één keer door richting doelman Fabian de Keijzer en punterde de 0-1 binnen.

FC Eindhoven had zijn eerste mogelijkheid direct in een doelpunt omgezet, maar de schade bleef beperkt voor de thuisploeg. Iker Pozo schoot rakelings naast en De Keijzer redde knap op een verrassende knal van De Rooij. Jong FC Utrecht vond tijdens de rust nieuwe energie had de gelijkmaker al snel te pakken. Kort nadat Mohamed Mallahi de paal trof, kopte Tim Pieters raak na prima voorbereidend werk van Sylian Mokono: 1-1.

In de slotfase kwam FC Eindhoven vanuit het niets weer op voorsprong. Hugo Botermans versierde een penalty in duel met doelman De Keijzer, Lorenzo van Kleef voltrok vanaf de stip het vonnis: 1-2. De sterk begonnen thuisploeg kwam deze klap niet meer te boven: Swinkels redde vlak voor tijd nog op een poging van Mallahi en FC Eindhoven trok de zege over de streep.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws