'Van Bommel wilde De Jong meenemen in z'n val bij PSV, geen grote persoonlijkheid'

'Van Bommel wilde De Jong meenemen in z'n val bij PSV, geen grote persoonlijkheid'

Gepubliceerd: zaterdag 29 augustus 2020 om 08:21za 29-08-2020 om 08:21

De chaos van vorig seizoen bij PSV is op het conto te schrijven van Mark van Bommel. Dat stelt PSV-cultheld Björn van der Doelen, die in het verleden samenspeelde met John de Jong en Van Bommel.

"Voor mij is de situatie altijd heel duidelijk geweest", begint Van der Doelen in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "De Jong is een goudeerlijke man en Van Bommel, tsja, die kan wel uitdelen maar niet zo goed incasseren. Hij heeft het in dit verhaal ook gewoon op een hele nare manier gespeeld en slecht zijn verlies kunnen pakken. Het liefste wilde hij John de Jong in zijn val meenemen, dat getuigt niet van een grote persoonlijkheid. Dan ben je in mijn ogen een beetje de realiteit kwijt geraakt in alle successen in de afgelopen jaren"

Van Bommel wordt in Eindhoven gezien als een clubicoon, maar daar ergert Van der Doelen zich flink aan. "Daar kan ik me echt over opwinden", vervolgt hij. "Dat ik lees dat hij een clubicoon is en het beste voor de club wil. Nou, als je dat echt wil, dan ga je niet na je ontslag nog op zo'n manier tekeer", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws