Chelsea speelt gelijk, debuut met twee gezichten voor Ziyech

29-08-2020 17:54
44

Chelsea heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gelijkgespeeld: het werd 1-1 tegen Brighton. Hakim Ziyech debuteerde bij The Blues. De Marokkaan speelde sterk, maar kan door een blessure niet helemaal positief terugkijken op zijn eerste wedstrijd.

Ziyech en Timo Werner droegen zaterdagmiddag voor het eerst het shirt van Chelsea. Bij Brighton stond Joël Veltman in de basis. Door de coronacrisis is de voorbereiding op het nieuwe seizoen later van start gegaan.

Ziyech was vanaf het eerste moment een van de blikvangers bij Chelsea. Hij bereidde de 0-1 van Werner voor. Een lange bal van Ziyech werd doorgekopt door Callum Hudson-Odoi en van dichtbij binnengeschoten door Werner, die zijn eerste Chelsea-goal maakte. Nog voor de rust liet Brighton een grote kans op 1-1 liggen. Antonio Rüdiger veroorzaakte een penalty, maar werd tot zijn grote opluchting gered door veteraan Willy Caballero, die de gegeven strafschop stopte.

Chelsea was voetballend een stuk sterker dan Brighton, maar wist het overwicht niet uit te drukken in goals. Ziyech kon de wedstrijd niet uitspelen. Hij raakte na een uur geblesseerd en moest zich noodgedwongen laten vervangen.

Chelsea wist de overwinning niet over de streep te trekken. Brighton kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd opnieuw een strafschop en scoorde deze keer wel: 1-1.