Game, set and match op De Herdgang: Excelsior haalt Jong PSV door de gehaktmolen

29-08-2020 18:22 Laatste update: 18:30
73

Excelsior is uit de startblokken geschoten tijdens zijn eerste Keuken Kampioen Divisie-duel van het seizoen. De Kralingers hielden zaterdagmiddag huis op De Herdgang en vernederden Jong PSV: de ploeg van Marinus Dijkhuizen won met 1-6.

Ahmad Mendes Moreira opende al vroeg in de wedstrijd de score, Joël Zwarts soleerde zich later in de eerste helft een weg naar 0-2. Thomas Oude Kotte besliste de wedstrijd vlak na rust door de 0-3 binnen te koppen.

Hoewel doelman Maxime Delanghe nóg een handvol doelpunten voorkwam, ging het in de slotfase van de tweede helft hard. Jong PSV-captain Justin de Haas passeerde zijn eigen doelman en Elias Ómarsson kwam ook tot scoren: 0-4 en 0-5. Nadat Damian Timan de 'eer' redde namens de gastheren, maakte Ómarsson het halve dozijn vol. De 1-6 was uiteindelijk de eindstand.

Na drie van de tien wedstrijden lijkt al bekend wie de eerste speelronde af zal sluiten als koploper. Het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen werd vrijdag afgetrapt met Jong FC Utrecht-FC Eindhoven (1-2) en SC Cambuur-NEC (2-0).