Slot verwacht transfernieuws bij AZ: 'Logisch dat je dan verder wil kijken'

Slot verwacht transfernieuws bij AZ: 'Logisch dat je dan verder wil kijken'

29-08-2020 21:15
24

Thomas Ouwejan staat voor een transfer naar het Italiaanse Udinese en AZ lijkt daar geen problemen mee te hebben. Trainer Arne Slot begrijpt dat zijn tweede keuze op linksback, die ook in de oefenwedstrijd tegen ADO (1-0 nederlaag) ontbrak bij de Alkmaarders, graag verder wil kijken.

Udinese zou al bijna rond zijn met de linksbenige verdediger en Slot kan wel begrijpen waarom zijn pupil weg wil. "Vorig seizoen is er voor Thomas een vervelende situatie ontstaan omdat Owen (Wijndal, red.) is gaan spelen terwijl Ouwejan zelf twee jaar basisspeler was en het goed deed", legt de trainer uit tegenover NH Sport. "Op het moment dat je op de bank terecht komt en weinig speelt is het vanuit zijn perspectief logisch dat je dan verder wil kijken."

Of de transfer van Ouwejan al beklonken is weet Slot niet. "Op de achtergrond zal er vast van alles spelen, maar ik heb me beziggehouden met Viktoria Plzen en minder met de aan- en verkoop. Daar ben ik sowieso al niet verantwoordelijk voor, maar je vraagt dat soms wel eens na. De afgelopen week heb ik dat echter allemaal op de achtergrond geschoven."