Ten Hag vol vertrouwen over Ajax-aanwinst: 'Je ziet zijn ongelofelijke potentie'

Ten Hag vol vertrouwen over Ajax-aanwinst: 'Je ziet zijn ongelofelijke potentie'

29-08-2020 23:32
98

Erik ten Hag is tijdens de voorbereiding van Ajax onder de indruk geraakt van Mohammed Kudus. De Ghanese middenvelder annex aanvaller, die door de Amsterdammers werd opgehaald bij Nordsjaelland, gaat volgens de trainer een mooie toekomst tegemoet.

Ook tegen Eintracht Frankfurt (2-1 winst) deed Kudus een helft mee. Zijn inbreng kon Ten Hag bekoren. "Hij deed het heel goed, je ziet de ongelofelijke potentie die die jongen heeft", zegt de trainer van de regerend landskampioen na afloop tegenover Ziggo Sport. "Daar gaan we nog heel veel plezier aan beleven. Hij is op meerdere posities inzetbaar en die multifunctionaliteit kan ons goed helpen dit jaar."

Kudus is een optie om Donny van de Beek te vervangen als nummer tien, maar ook Quincy Promes komt daarvoor in aanmerking. Hij vulde de positie achter de spitsen in tegen Frankfurt. "Vorig seizoen heeft Quincy al een aantal keer uitstekend gespeeld op die positie, en bij andere clubs ook", legt Ten Hag uit. "Maar hij kan ook uitstekend op andere posities spelen, zoals spits of linksbuiten. Het hangt er van af wat er nog gaat gebeuren waar hij gaat spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s