'Volgende wending in Messi-soap: transferclausule van 700 miljoen verlopen'

'Volgende wending in Messi-soap: transferclausule van 700 miljoen verlopen'

Gepubliceerd: zondag 30 augustus 2020 om 08:41zo 30-08-2020 om 08:41

Het mogelijke vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona houdt de Spaanse media flink bezig. Cadena SER stelt nu dat de transferclausule van 700 miljoen euro waar Barça aan vast blijft houden, niet meer geldig is.

Messi zou inderdaad een vastgestelde clausule van 700 miljoen euro in zijn contract hebben staan, maar deze kwam te vervallen toen zijn laatste contractjaar bij Barcelona inging, stelt Cadena SER. Messi verlengde zijn contract in Camp Nou in 2016/2017 voor het laatst tot 2019/2020, met een optie voor een extra seizoen. Bij het ingaan van dit seizoen verviel de clausule van 700 miljoen euro.

Niets lijkt Messi nog van gedachten te kunnen veranderen. Hij heeft zijn zinnen gezet op een transfer en wil transfervrij vertrekken uit Camp Nou. De Argentijn houdt daarbij vast aan de clausule in zijn contract, waardoor hij na elk seizoen transfervrij de deur uit kan lopen. Volgens Barcelona is dat echter niet mogelijk: de club geeft aan dat die clausule 10 juni afliep.

De Barcelona-leiding neemt een stugge houding aan: ze geven aan de buitenwereld aan Messi deze zomer niet te willen verkopen. In dat geval loopt de aanvaller volgend jaar zomer gratis de deur uit. Toch lijkt een vertrek niet tegen te houden: Messi kwam niet opdagen voor de medische tests voorafgaand aan het nieuwe seizoen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is een vertrek van Messi gunstig voor Koeman?

Ja, dan kan hij een nieuw team opbouwen
74%
Nee, het is de beste speler ter wereld...
26%
(6118 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws