Geen maat op Van de Sanden en Lyon: vijfde (!) Champions League-zege op rij

Geen maat op Van de Sanden en Lyon: vijfde (!) Champions League-zege op rij

30-08-2020 21:54
34

Shanice van de Sanden mag opnieuw feestvieren met Olympique Lyon: de Franse veelvraat heeft voor de vijfde keer op rij de Champions League voor damesteams binnengesleept. VfL Wolfsburg verloor in 2018 al de finale van Olympique Lyon en moest zondagavond in San Sebastián opnieuw het onderspit delven.

Van de Sanden begon op de bank, terwijl Dominique Janssen in het hart van de Wolfsburg-verdediging stond. Lyon miste blikvanger Ada Hegerberg, maar liep desondanks nog voor rust uit naar een 2-0 voorsprong. Eugénie Le Sommer scoorde na een klein half uurtje in twee instanties, de Japanse Saki Kumagai vond op slag van rust de verre hoek vanuit de tweede lijn.

Wedden

Meer odds

Wolfsburg weigerde zich echter neer te leggen bij de overmacht van Lyon. Na een uur spelen was de Anschlußtor een feit. De – waarschijnlijk naar Chelsea vertrekkende – sterspeelster Pernille Harder zette de aanval op, doelvrouw Sarah Bouhaddi liet een voorzet van Fridolina Rolfö los en Alexandra Popp kon profiteren: 2-1.

De Bundesliga-kampioen had nog een half uur de tijd om de comeback te voltooien. De finale bleef spannend, hoewel Wolfsburg geen grote kansen meer zou krijgen. Lyon doodde de tijd met een paar wissels in de slotfase – Van de Sanden kwam erin voor Delphine Cascarino – en kwam vlak voor tijd zelfs op 3-1: Sara Björk Gunnarsdóttir gooide de eindstrijd definitief in het slot. Lyon kan voor het vijfde jaar op rij de Champions League omhoog houden.