Vidal oordeelt hard over eigen werkgever: 'Barça moet een hoop veranderen'

30 augustus 2020 om 22:14
Laatste update: 31 augustus 2020 om 00:01

Arturo Vidal heeft zich buitengewoon kritisch uitgelaten over zijn club FC Barcelona. Volgens de Chileen is Barça onvoldoende meegegroeid met de ontwikkelingen in het moderne voetbal.

Op vrijdag 14 augustus werd één van de zwartste bladzijdes in de Barcelona-geschiedenis geschreven: de Catalanen werden in de Champions League volledig overklast door Bayern München en verloren met 8-2. Vidal speelde negentig minuten mee en moest na afloop het hoofd buigen. "Het was vreselijk pijnlijk. Vooraf had ik nog wel een goed gevoel, maar we hebben het gewoon niet goed gedaan", wordt de Chileen geciteerd door Marca.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Valencia

  • logo

    Barcelona

Volgens Vidal was Bayern scherper, beter georganiseerd en bovenal fitter. De 33-jarige Chileen luidt dan ook de noodklok: volgens hem heeft Barcelona te lang gesteund op de principes van het tiki taka-voetbal, die nu echter achterhaald zouden zijn. "Barcelona moet een hoop dingen veranderen", aldus Vidal. "Het voetbal is geëvolueerd en het Barcelona-DNA is niet genoeg om te winnen. Andere clubs hebben zich verbeterd in andere aspecten: fysieke kracht, snelheid en dynamiek zijn belangrijker geworden dan technische vaardigheden."

'Dertien professionals en een paar talenten niet genoeg'
Zelfs de aanwezigheid van Lionel Messi kan daar niets aan veranderen, meent de Chileen. "Hij is een alien, de absolute nummer één. Maar hij heeft ook goede spelers om zich heen nodig, die hem kunnen helpen." Daar heeft Barça er nu te weinig van, meent Vidal. "Vandaag de dag heeft elk topteam 23 sterke spelers, die vechten voor hun plek en elke dag beter worden. Als je de beste van de wereld wil zijn, kun je niet aankomen met dertien professionals en een paar jonge talenten. Als je denkt dat je genoeg hebt aan je club-DNA, dan heb je het helemaal mis."

Vidal kwam in 2018 over van Bayern München en ligt nog één jaar vast, maar lijkt al klaar in Camp Nou. De nieuwe trainer Ronald Koeman heeft hem niet meer nodig, meldden Spaanse media.