'Genoten? Nee, dit zijn niet de leukste wedstrijden, bijna geen voetbal te noemen'

'Genoten? Nee, dit zijn niet de leukste wedstrijden, bijna geen voetbal te noemen'

30-08-2020 23:57
13

FC Dordrecht en Go Ahead Eagles hebben de liefhebbers niet bepaald verwend tijdens de eerste speelronde van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen: beide clubs kwamen op De Krommedijk niet verder dan 0-0. Ook Go Ahead Eagles-nieuwkomer Kevin van Kippersluis beleefde een zondag om snel te vergeten.

De Noord-Hollander keerde afgelopen zomer terug in Nederland na Indonesische, Spaanse en Zweedse uitstapjes, speelde zondag 88 minuten mee in Dordrecht en stond na afloop FOX Sports-verslaggever Pascal Kamperman te woord. Die vroeg Van Kippersluis of hij genoten had. "Nee", was het antwoord. "Dit zijn niet de leukste wedstrijden die je kunt spelen. Het is eigenlijk bijna geen voetbal te noemen."

De thuisploeg gooide alles op lange ballen en duels, vond Van Kippersluis. "Hartstikke lastig om tegen te voetballen. En dan moet je daar op een gegeven moment in meegaan. Als je over negentig minuten kijkt, hebben we dat prima gedaan."

De eerste Keuken Kampioen Divisie-speelronde is na het zondagprogramma bijna afgerond. Maandagavond staat De Graafschap-FC Den Bosch nog op het programma.