Braithwaite schiet 'respectloos' Messi-gerucht af: 'Wat denken de mensen zelf?'

Braithwaite schiet 'respectloos' Messi-gerucht af: 'Wat denken de mensen zelf?'

31-08-2020 14:16 Laatste update: 14:31
66

In de Spaanse pers dook zondag een opmerkelijk gerucht op: Martin Braithwaite zou bij FC Barcelona hebben gevraagd om het iconische rugnummer 10 over te nemen van Lionel Messi. Pertinente onzin, reageert de Deense spits.

"Wat denken de mensen zelf? Natuurlijk stap ik niet naar de club om het nummer van Messi te vragen. Dat zou respectloos zijn. Mensen die met dit soort verhalen komen, hebben geen respect", reageert Braithwaite bij het Deense BT.

De 29-jarige Deen, die afgelopen winter verrassend overkwam van Leganés, betreurt de onherstelbare breuk tussen Barça en Messi juist. "Ik weet niet wat er aan de hand is, maar ik kan alleen zeggen dat hij geweldig is als speler en persoon."

"Ik hoef niet uit te leggen waartoe hij in staat is. Messi is één van de beste spelers ooit en het wordt natuurlijk een verlies voor de club als hij verdwijnt. Ik hoop niet dat het gebeurt, maar ik weet niet wat er aan de hand en wil geen commentaar geven op iets waar ik niets van af weet."

Braithwaite kreeg in zijn eerste half jaar veel hulp van Messi. "Hij is heel goed voor me geweest en heeft me echt thuis laten voelen met goede adviezen."