PSV lost hoofdpijndossier op: miljoenen voor gerenommeerde linksback Max

PSV lost hoofdpijndossier op: miljoenen voor gerenommeerde linksback Max

02-09-2020 10:00 Laatste update: 10:16
204

Het is officieel: PSV versterkt zich met Philipp Max. De Duitse linksback (26) komt over van FC Augsburg en kost acht miljoen euro, exclusief bonussen. Hij tekent Eindhoven voor vier seizoenen.

PSV houdt Max al jaren in de gaten. De laatste dagen kwam de transfer in een stroomversnelling: technisch manager John de Jong pakte door, bereikte een akkoord met FC Augsburg en bezorgt Roger Schmidt zijn tweede zomerversterking, na doelman Yvon Mvogo.

Max kost ongeveer acht miljoen euro, hoewel PSV geen mededelingen doet over de transfersom. Daarnaast is een aantal bonussen afgesproken, maar de totale prijs blijft onder de gevraagde tien miljoen euro. Met de Duitse linksback heeft de Eindhovense club eindelijk een opvolger van Angeliño gecontracteerd.

Vorig jaar stond Max nog in de belangstelling van FC Barcelona, Liverpool, Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach. Het vooruitzicht om voor de prijzen te spelen, gaf hem het laatste zetje richting PSV. Afgelopen seizoen was de linksback goed voor acht goals en zes assists.

Max, die een verleden heeft bij Bayern München en Schalke 04, wordt donderdag gepresenteerd door PSV. Hij gaat met rugnummer 31 spelen. Donderdag werd hij medisch gekeurd, vrijdagochtend traint hij voor het eerst mee met de ploeg van trainer Schmidt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie