Willem II favoriet tegen Niederkorn: 'Ken de club niet, maar we moeten door'

Willem II favoriet tegen Niederkorn: 'Ken de club niet, maar we moeten door'

Gepubliceerd: maandag 31 augustus 2020 om 19:44ma 31-08-2020 om 19:44

Robbin Ruiter is ervan overtuigd dat Willem II 'gewoon' moet winnen van Progrès Niederkorn in de voorrondes van de Europa League. De doelman heeft echter geen goede herinneringen aan duels met ploegen uit Luxemburg.

In zijn tijd als sluitpost van FC Utrecht verloor Ruiter namelijk van Differdange 03, waardoor het Europese avontuur voor de Domstedelingen al heel snel weer afgelopen was. "Ik heb wat ervaring met Luxemburgse ploegen, ja", geeft Ruiter aan in gesprek met Voetbal International. "Ik wist dat die vraag zou komen natuurlijk. Met Utrecht ben ik destijds uitgeschakeld. Maar dat is niet te vergelijken. Nu is het één wedstrijd en later in het seizoen. Toen was het vroeg in de voorbereiding en waren er na dat goede seizoen veel spelers vertrokken."

Ruiter geeft aan dat hij niets anders verwacht dan een overwinning tegen Niederkorn. "Als je een Luxemburgse tegenstander loot ben je favoriet. Punt. Ik ken de club niet, maar we moeten gewoon door. Hoe maakt niet uit. Een moeizame 1-0 of via strafschoppen, het maakt niet uit."

De doelman ziet het wel als een uitdaging, omdat er maar één wedstrijd gespeeld wordt in plaats van twee. "We moeten het benaderen als een bekerwedstrijd. Dat is ook één duel en iedereen weet dat je dan soms over een amateurclub kunt struikelen. Als je als Willem II een keer Europa haalt, mag je niet na een ronde al afhaken. Dit is bijzonder voor de club, we willen er een mooi avontuur van maken", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws